24/6 2005
På tur med "Straumingen"?

Folla Kystlag og Fartøylaget Straumingen arrangerer i sommer flere turer, både med den nyinnkjøpte fiskebåten "Straumingen" og med fembøringen "Siglurd". Turene varierer i lengde fra en til ni dager.

Som vi har omtalt tidligere, har medlemmer av Folla Kystlag overtatt den tidligere fiskebåten "Straumingen". Et eget fartøylag - Fartøylaget Straumingen - er nå under dannelse for å eie og ta seg av båten som - i likhet med fembøringen "Siglurd" har base på Jøa. I sommer kan du oppleve kystkultur på nært hold ved å melde deg på en av de planlagte turene med disse båtene. Turene strekker seg fra en til ni dager  

Første anledning blir i forbindelse med arrangementet av Hurtigrutas dag i Rørvik 30. juni. Da går både "Straumingen" og "Siglurd" fra Jøa til Rørvik og tilbake. Neste tur med "Straumingen" blir 7. - 10. juli og går til Uthaug/Bjugnfjorden/Kjeungen i forbindelse med Trøndelagsstevnet i kystlaget.  En skikkelig langtur blir det i forbindelse med landsstevnet i Forbundet Kysten i Kalvåg (Sogn og Fjordane). Avgang fra Rørvik blir 24. juli. Etter som dette blir en lang tur, er det mulig å bli med bare en veg. Også "Siglurd" blir med til Landsstevnet.

Det er planlagt flere turer både med "Siglurd" og "Straumingen" utover sommeren/høsten. Blant annet er det planlagt tur til Nørdøyan og Gjæslingan i Vikna, forteller Frode Bjøru i Folla Kystlag.

Program og påmeldingsskjema  her: