2/3 2005
Klart for ny fjelltrim

Programmet for årets fjelltrim i regi av turgruppa i Rørvik idrettslag er nå klart. Første fellestur går til nabokommunen, nærmere bestemt til Finnefjellet i Nærøy. Det blir nærmest en fredsmarsj ettersom turen går den 8. mai.

Turgruppa i Rørvik har i år som tidligere laget en variert pakke av toppturer i Vikna, Nærøy og Bindal. I alt 14 topper er valgt ut og dersom du klarer å bestige 10 av disse i løpet av sommeren og høsten, er du kvalifisert til å få årets Fjelltrim-kopp. Forutsetningen er at du har kjøpt Fjelltrimpakken bestående av kart, klippekort og litt generell informasjon. Pakken kan kjøpes flere steder i Vikna. Nytt av året er at pakken også kan kjøpes i Nærøy, nærmere bestemt på Candy, Kolvereid. Her er det med andre ord en fin anledning til en "tilnærming" mellom nærøyværinger og viknaværinger. Og hva er vel bedre enn å gjøre det ute i det fri?

Årlig deltar rundt 300 i Fjelltrimmen og rundt halvparten av disse klarer å gjøre seg kvalifisert til Fjelltrim-kopp. Toppene i årets fjelltrimpakke fordeler seg omtrent likt mellom Vikna og Nærøy. Den eneste toppen som ikke ligger i en av de to kommunene er Heilhornet. Til gjengjeld er den den desidert høgste. Årets store fellesutflukt går til Hestmannen i Nordland, som blir en tredagers utflukt helga 10. til 12. juni.

Turgruppa hadde tirsdag sin årlige samling med utdeling av Fjelltrim-kopper og utmerkelser. De som ble premiert for flest noteringer i de ulike trimboksene var Trygve Haug (507 turer til Storvatnet), Sturla Aune (368 turer til Falkhetta) og Svein Åberg (122 og 115 turer til henholdsvis Ryumslia og Bardalen).